Despre Noi
De unde a început Family Kitchen?
Relația mea cu gătitul și profesia în bucătărie poate fi urmărită încă din copilărie. În anii când eram adolescent, părinții mei lucrau mult, așa că a trebuit să mă regăsesc în bucătărie de la o vârstă foarte fragedă. Îmi amintesc de caietul maro al mamei unde scria ingredientele și pașii pentru prepararea unui anumit fel de mâncare. Am luat caietul și am încercat să produc ceva comestibil pe masă. Nu a fost ușor. Un exemplu era un rețetă în care a trebuit să tai singur un pui, dar tocmai aceste provocări m-au făcut să mă îndrăgostesc de arta gătitului. Apoi, ca adult, acum vreo 15 ani, am început să fac platouri reci pentru familie ca hobby. Dintr-o dată, mi-am dat seama că la fiecare eveniment de familie, fie Crăciun, zile de naștere, botezuri sau absolviri, mâncarea pe masă era pregătită de mine. Încetul cu încetul, prietenii și cunoștințele au început să descopere acest hobby al meu, așa că la un moment dat a trebuit să dăm afacerii noastre de familie o formulă oficială.

Dacă este o afacere de familie, atunci alegerea numelui nu poate fi numită nici o coincidență. Cine joacă ce rol în viața companiei?
Platourile reci sunt favoritele clienților prin faptul că sunt preparate de casă fără mezeluri, fără aditiv și coloranți. Ele conțin rulouri don ceafă de porc, ruladă feta cu struguri, ruladă din piept de pui în formă triunghiulară, ciuperci umplute, diverse brânzeturi, săculeț de bacon, meat cake și diverse salate.
Avem o gamă largă de preparate calde, de la fripturi la, ciorbe, supe și un produs foarte apreciat “Oala Family”.
Rețeta noastră de sarmale este extraordinară după părerea mea. Am combinat această rețetă din rețetele mamei și soacrei, apoi am adăugat propriile noastre idei. Așa că, când spun că este o afacere de familie, vreau să spun cu adevărat că fiecare are un rol de jucat. De exemplu, soțul meu ajută la livrări, dar dacă avem nevoie de o mână de ajutor în jurul aragazului, putem conta pe el fără îndoială. Pentru noi, cel mai important este să pregătim mâncarea din cele mai sănătoase ingrediente posibile și să putem oferi o lume a gustului care să ne ducă oaspeții înapoi pe vremea bunicilor noastre, când mâncarea încă mai avea gust.

Pasiunea pentru gătit a început cu prepararea de preparate reci. Ce produse sunt în prezent în portofoliu?
Diversele noastre boluri reci sunt încă favorite până în ziua de azi. De exemplu, în perioada sărbătorilori, pregătim preparate reci peste 300-400 de persoane. Dar este dificil să stabilim ordinea printre preparatele noastre calde, deoarece avem de toate, de la sarmale, la diverse fripturi, la preparate pe oală și supe. Rețeta noastră de sarmale este extraordinară după părerea mea. Am combinat această rețetă din rețetele mamei și soacrei, apoi am adăugat propriile noastre idei. Așa că, când spun că este o afacere de familie, vreau să spun cu adevărat că fiecare are un rol de jucat. De exemplu, soțul meu ajută la livrări, dar dacă avem nevoie de o mână de ajutor în jurul aragazului, putem conta pe el fără îndoială. Pentru noi, cel mai important este să pregătim mâncarea din cele mai sănătoase ingrediente posibile și să putem oferi o lume a gustului care să ne ducă oaspeții înapoi pe vremea bunicilor noastre, când mâncarea încă mai avea gust. Nu folosim aditivi sau potențiatori de aromă. De exemplu, pe farfuriile reci nu există mezeluri de nici un fel, tot ce merge pe ele este prăjit și aburit cu propriile mâini.


Ervin, dacă ai putea mânca doar un singur preparat pentru tot restul vieții. Care ar fi?
Decizia este grea, dar cred că Muschi de porc wellington cu piure cu parmezan și sos brun. Înfășurat în foietaj carnea devine foarte gustoasă și fragedă. Parmezanul are un gust de care chiar și un simplu piure de cartofi este special. Este un preparat mai complicat dar foarte gustos, este foarte solicitat în perioada sărbătorilor de Crăciun și revelion.